137 строителни разрешения са издадени през изминалата година от Община Горна Оряховица. За сравнение през 2020 г. те са били 112

През 2021 г. най-много строителни разрешения – 34 са издадени за изграждане на фотоволтаични електроцентрали, съобщиха от общиха Горна Оряховица. Най-големият обект ще се изгради в землището на с. Янтра. Фотоволтаици ще се изграждат също в Горна Оряховица, Поликраище, Драганово, Паисий, Първомайци, Долна Оряховица, Крушето.

Сред издадените разрешения за строеж през изминалата година са за ритейлпарк с магазини и подземен гараж в северната част на Горна Оряховица, за реконструкция и преустройство на сградата на ГУМ с изграждане на открит и наздземен паркинг и достъпна среда, както и за обществена сграда с жилищна част, също в северната част на града.

Издадени са разрешения за строеж и за изграждането на външен асансьор на ПГЕЕ "М. В. Ломоносов“, за жилищни и селскостопански сгради, за летни кухни, барбекюта, както и за промяна на предназначението на различни обекти.

През изминалата година в експлоатация са въведени 50 обекта, докато през 2020-та те са били 55. Сред тях са четирите мултифункционални игрища в долна Оряховица, Драганово, Първомайци и Поликраище, както и за ремонта на сградата на ПГЕЕ "М. В. Ломоносов“ и изградения външен асансьор. В експлоатация са въведени и сгради от първия етап на изграждащи се два хотелски комплекса, както и жилищни сгради, складови помещения, гаражи.