Най-големият в България STEM училищен център е открит в Добрич. Дигитални създатели ще творят в него. Това са възпитаници на СУ "Любен Каравелов“, предаде кореспондентът на Радио "Фокус" – Варна. Иновативното пространство включва шест зони с различен режим на учене. Интерактивната зона е място за поставяне на задачи, преподаване и представяне на теми и идеи.

Зоната за индивидуална работа е място за концентрация. Останалите пространства са зона за работа по групи, зона за преживяване, свързана с практически дейности, зона за социализация, зона за движение и място за работа на учителите.

Тези пространства са иновативни, съвременни и модерни. В някои от тях присъстващите чрез очила за виртуална реалност могат да преживеят неща както при триизмерното кино. Роботи, създадени от самите ученици, са доказателство за таланта на младите хора в добруджанския град и за ролята на подобни центрове, като място за осъществяване на новаторски идеи, което превръща образователния процес в привлекателна за съвременните деца дейност, която носи знания, удовлетворение, насърчава самопознанието и себеизразяването, подпомага социализацията и развитието на различни умения.

Жулиета НИКОЛОВА