Заседание на Общинския съвет – Смолян ще се проведе днес от 12.30 часа в Сесийна зала на Община Смолян, предаде репортер на "Фокус“. В предварителния дневен ред са включени 27 точки.

На сесията кметът на Община Смолян ще връчи почетния знак с лента и грамота за званието "Почетен гражданин на Смолян“ на проф. Ружко Челебиев и на  Георги Милушев.

Отново ще се гледа предложението за награждаване със "Златен плакет на Община Смолян“ на д-р Никола Борисов Проданов от гр. Смолян заради обществената му ангажираност, родолюбие, патриотизъм и човеколюбие.

На вниманието на общинските съветници ще бъде представена и докладна записка да именуване на Художествена галерия – град Смолян на имената на Анастас и Петър Стайкови.

Ще бъде обсъдена и актуализация на годишна програма за управление и разпореждане с имоти и вещи общинска собственост на община Смолян за 2024г. за общински поземлен фонд.

От съветниците ще се поиска съгласие за отпускане на средства във връзка със спешна нужда от подмяна на стар и неефективен парен котел и актуализация на бюджета на ОУ "Св. Св. Кирил и Методий “ - с. Момчиловци в частта за капиталовите разходи.

На заседанието ще се обсъди и приемането на Общинска програма за закрила на детето 2024г.

Местният парламент  ще обсъди и предоставянето на оборотни средства от бюджета на Община Смолян за използване като временен безлихвен заем за плащания по общинско съфинансиране и за финансиране на проекти по програми, финансирани със средства по фондове на Европейския съюз и по други международни програми и споразумения , включително и на бюджетни организации , чиито бюджет е част от общинския бюджет.

Ще се разгледа и промяна в плана за разходите на Регионален исторически музей "Стою Шишков“ гр. Смолян.

На заседанието на Общински съвет – Смолян ще се разгледат предложения за включване на общински детски градини и училища в списъка със защитените детски градини и защитените училища за учебната 2024/2025година, както и за включване на общински детски градини и училища в списъка на средищните детски градини и училища за учебната 2024/2025година.

В края на заседанието ще бъде направен отчет за дейността на Общински съвет Смолян и неговите комисии за периода 13.11.2023 до 30.06.2024г., ще има и отговори на питания от общински съветници.