Заместник-кметът на Община Разград Хабибе Расим връчи наградите на част от победителите в конкурса "Аз и един мой ден в интернет". Друга част от наградите бяха връчени от председателя на Общинския съвет по наркотични вещества Станислава Петрова и прокурора в Районна прокуратура Зорница Цветкова, предаде репортер на "Фокус".

Г-жа Расим поздрави организаторите на инициативата за това, че насочват общественото внимание, както към ползите, така и към вредите, които носи интернет пространството. Зам.-кметът призова и талантливите млади хора, участвали в надпреварата, като най-активни консуматори на дигиталните технологии да боравят умело с тях, но и да внимават с последиците, например да не разкриват лични данни, а когато имат опасения да се обърнат за съвет към родителите или учителите си. Расим предаде и специални поздрави от кмета Добрин Добрев към участниците в конкурса.

Четвъртото  издание на конкурса за рисунка, компютърна рисунка и видеоклип на тема "Аз и един мой ден в интернет“ се организира от Общинският съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център към него по повод 6 февруари – Международния ден за безопасен интернет. Целта на инициативата е да се привлече вниманието на учениците към рисковете, които крие интернет.

Конкурсът, който се провежда всяка година под мотото "Заедно за един по-добър интернет, има и подтеми: Разпространение на фалшиви новини; Манипулативни материали; "Тик-ток  и  аз“; Информация за някакъв случай, риск  или  инцидент с малолетен потребител за който знаете/познавате; Какво ви харесва в интернет, какво ви впечатлява/натъжава, какви са онлайн интересите ви и знаете ли какви са рисковете за вашата  безопасност; Знаете ли какво е "кибертормоз“.

Победителите сред авторите на изпратените общо 88 творби бяха определени от комисия в състав: Александра Николова – инж. дизайнер, Десимира Недкова – прокурор в РП гр. Разград и Илияна Георгиева – говорител на ОДМВР.