Заместник-кметът Снежана Апостолова награди първите три проекта от конкурса за нова графична визия на туристическо лого и слоган на Варна.

Благодаря за идеите и приноса на всеки от един вас за популяризирането и рекламата на морската столица на България. Убедена съм, че ще продължим нашата съвместна дейност и в бъдеще ще реализираме нови творчески проекти за нашия град, посочи по време на награждаването Снежана Апостолова.

Седемчленно жури оцени предложенията за нова графична визия на лого и слоган, които да символизират туристическия потенциал на Варна. В него участваха – Снежана Апостолова – председател, Георги Филипов – председател на Асоциация за реклама и комуникации в туризма, Стойчо Чакъров – дизайнер, доц. д-р Момчил Тачев – Технически университет Варна, Ергономия и промишлен дизайн, Галина Димитрова- председател на ПК "Туризъм, търговия, и рекламна дейност“, Младен Стоянов – директор на дирекция "Туризъм“, Ирена Димитрова - експерт от дирекция "Култура и духовно развитие“.

В Община Варна постъпиха 53 предложения за лого и слоган на града, като 45 от тях бяха допуснати за участие в надпреварата. Отпадналите 8 проекта не бяха допуснати до оценяване, заради несъответствия с критериите, определени в регламента.

На първо място бе отличена идеята на Христо Христов (вижте ТУК) Победителят е предложил за лого стилизирано изображение на слънце, вълни и хоризонт, изгрев и залез, със слоган е "Където времето тече различно“. Основната цел е да се илюстрират природните богатства на Варна и да се създаде усещане за движение и преливане, заради изобилието от история, археология, изкуство, архитектура и атмосфера, обяснява авторът.

Награда получиха и класиралите се на второ и трето място Ирина Маркова и Володимир Федотов. Проектите на Марианна Александрова и Диана Божидарова, както и проектът на Венцислав Цонев също бяха отличени с поощрителна  награда - фотоалбум "Златната древност на Варна“.