Наградиха победителите в конкурса "Мартеница ти дарявам“, организиран в Добрич, предаде кореспондентът на Радио "Фокус" – Варна. 198 деца от 12 училища включително от Дневния център за деца с увреждания и ЦСОП "Петър Берон“ са приели предизвикателството да участват в конкурса на Община град Добрич "Мартеница ти дарявам“.

Тази година децата от първи до четвърти са имали задачата да изработят оригинална мартеница с размер от 15 до 30 см или пано, приспособено за окачване на стена с размер А4. Използваните материали са освен от традиционните бели и червени конци и от рециклируеми материали, като хартия, пластмаса, метал и стъкло. Днес кметът на Добрич Йордан Йорданов е наградил победителите в двете категории за оригинална мартеница и пано.

Малките творци в двете категории са получили велосипед, таблет и таблет за рисуване. Осигурени са и 30 поощрителни награди. Наградният фонд е осигурен от "Екопак България“, съорганизатор. Поощрителните награди ще се получават от родителите срещу подпис в Центъра за услуги и информация, който се намира по улица "България“ №12 от 4 до 11 февруари в часовете от 8,00 до 17,00 часа.

Мартениците, участвали в конкурса, могат да бъдат получени от 28 февруари до 4 март от представител на съответното училище на адрес: ул. "Независимост“ № 7, ет.8, стая 812, Дирекция "Хуманитарни дейности“, функция "Образование“. Списъкът с наградените деца е публикуван на сайта на общината.

Жулиета НИКОЛОВА