Заместник-кметът Илия Коев участва в награждаването на победителите в Европейското първенство по плажен хандбал за юноши и девойки до 16 години. Шампионатът се проведе в морската столица със съдействието на Община Варна, а специален гост на церемонията по награждаването беше министърът на младежта и спорта Георги Глушков.

Българките, водени от старши треньора Ирина Миладинова, отстъпиха последния си мач на турнира от Норвегия и останаха осми в крайното подреждане. При юношите националният ни отбор зае 15-о място.

Титлите от Европейското първенство по хандбал спечелиха Унгария при юношите и Нидерландия при девойките. Треньорите на чуждестранните отбори и делегати от различни държави оцениха високо организацията на първенството във Варна.

След три дни почивка, от 11 до 14 юли, на Южния плаж във Варна ще се проведе Европейският квалификационен турнир по хандбал за мъже и жени. В него при жените ще спорят 12 отбора - 2 групи от по 6 тима. Българският екип жени е в група А, заедно с отборите на Полша, Украйна, Хърватия, Турция и Швейцария.

Мъжкият ни тим по плажен хандбал ще премери сили със съставите на Норвегия, Франция, Чехия и Малта в група В. При мъжете ще се състезават 10 екипа, разпределени в 2 групи.

България получи домакинството след отлично проведените през 2021 г. Европейски първенства по плажен хандбал за мъже, жени, юноши и девойки, посочват организаторите.