Кметът на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов награди отборът "Млад огнеборец“  на природоматематическата гимназия в Кюстендил, спечелил националното състезание, организирано от Община Ловеч и посветено на ученика от Свищов, загинал при спасяване на съученици в катастрофата в река Лим , в Сърбия, предаде репортер на "Фокус“.

Младежки противопожарни отряди от цялата страна мериха сили и умения в град Ловеч за преходната купа "Юлиян Манзаров“. Младите огнеборци от Кюстендил бяха на първо място в комплексното класиране. Второто място зае отборът на 9-то основно училище "Панайот Волов“ – Шумен, а трети станаха Средно училище "Цанко Церковски“ – гр. Полски Тръмбеш, област Велико Търново.

В надпреварата участваха 14 отряда от 13 области в страната. Те показаха сръчност, умения и бързина в две дисциплини: "Бойно разгръщане на състезателна пътека“ и "400 м щафетно бягане с препятствия“.

Кметът на Кюстендил благодари на учениците от ПМГ за показаното усърдие и екипна работа.

"Надявам се винаги да имате такива високи резултати, да давате добрия пример на подрастващите, които идват след вас и винаги нашата община да бъде на първо място“, каза още инж. Атанасов.

Той връчи грамоти за високи постижения и на ръководителя на отбора Благой Везенков, младши инспектор ДПК при РСПБЗН- Кюстендил, инструктор на МПО и на Лилия Георгиева- педагог на МПО – "Млад Огнеборец“ при ПМГ "Проф. Емануил Иванов“.

Благой Везенков благодари на Община Кюстендил в лицето на кмета инж. Огнян Атанасов и Общински съвет Кюстендил за оказаното съдействие и подкрепа и пожела догодина да имат същите успехи.