В навечерието на професионалния празник на българските пожарникари 14 септември директорът на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“ – Кюстендил, комисар Светослав Георгиев  поздрави служителите,  благодари им за всеотдайните и резултатни усилия, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Кюстендил.

Двама служители са отличени със заповед на министъра на вътрешните работи с "индивидуална  парична награда“ за постигнати високи професионални резултати; за съществен принос при изпълнение на конкретни професионални задачи 12 служители са наградени от директора на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“ - главен комисар Александър Джартов  с "писмена похвала“; с своя заповед директорът на РДПБЗН награждава с "писмена похвала“ 76 служители за съществен принос при изпълнение на конкретни професионални задачи.

В обръщението си към служителите на РДПБЗН – Кюстендил, комисар Св. Георгиев каза: Колеги, благодаря за всеотдайността ви! Благодаря, че проявихте висок професионализъм и не допуснахте никой от вас да пострада!

"Пожарната обстановка в Кюстендилска област през последните 3 месеца бе с твърде висок интензитет и повишена опасност –  264 са потушените през този период пожари, около 50 хил. декара засегнаха горските пожари в областта ни. За гасенето им освен нашия човешки и технически ресурс, значима бе и помощта на горските служители от Кюстендилска област, служителите на НП "Рила“, доброволците, военнослужещите и екипите с летателната техника от авиобаза "Крумово“. Благодаря на всички. Участието на всеки човек при потушаването на горските пожари бе значимо“, каза комисарят.

Той благодари на всички свои колеги. "Не ме изненадахте – отново бяхте всеотдайни, професионалните ви действия – резултатни! Бъдете здрави! Бъдете удовлетворени! Желая на близките ви да са спокойни, сигурен съм, че се гордеят с Вас! Честит Празник, колеги“.