За поредна година Община Кюстендил се включва в отбелязването на Световния ден на ходенето, съобщи в интервю за "Фокус“ Стоян Стоянов, експерт "Спортни дейности“. По думите му това ще се случи на 7 октомври. Световният ден на ходенето се осъществява с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта по "Програма за развитие на спорта за всички“ и е част и в изпълнение на  Националната програма за физическа активност и развитие на българското население. 

"Община Кюстендил съвместно с ОДК сме планували поход, начало 10.00 ч. от централен вход на Спортен комплекс "Осогово“ до къщичката на Баба Яга - местност "Хисарлъка“ и обратно до Спортен комплекс "Осогово“, който е с различна трудност и продължителност, с цел същият да бъде достъпен за всички желаещи, без ограничение във възраст, пол, ниво на физическа подготвеност, както и за хора в неравностойно положение“, каза Стоян Стоянов.

От Община Кюстендил и Българска федерация "Спорт за всички“ са осигурени поощрителни награди за участие, които ще бъдат разпределени чрез томбола и викторина, която ще се проведе на Крепост "Хисарлъка“. Спортното събитие цели да се популяризират системните занимания и особено ходенето, като физическа активност и неговата роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус.

Венцеслав ИЛЧЕВ