В Кюстендил се проведе тържественото събрание, посветено на 145-годишнината от създаването на МВР и професионалния празник на служителите, предаде репортер на "Фокус“. На събранието, проведено в залата на Областна дирекция на МВР – Кюстендил, бяха наградени и служители на дирекцията за постигнати професионални резултати. Сред официалните гости на събранието присъстваха председателят на Общински съвет – Кюстендил Димитър Велинов и Крум Крумов, зам.-административен ръководител на Районна прокуратура – Кюстендил.

В рамките на тържественото събрание беше съобщено, че директорът на Областна дирекция на МВР – Кюстендил старши комисар Светослав Григоров е награден с почетен знак на МВР, от министъра на МВР.

"Убеден съм, че заедно ще продължим да се стремим да отговаряме на очакванията на обществото. Заедно да продължим да защитаваме законните им права и интереси. Да реагираме с бърза и с професионална реакция, с отзивчивост и разбиране да служим на реда, законността и хората. Желая ви здраве, упоритост и несломим дух“, се обърна към колегите си старши комисар Григоров. Той изрази благодарност и към семействата на всички служители на МВР, които проявяват разбиране към отговорната им професия.

По повод професионалния празник на полицаите бяха връчени индивидуални и колективни награди на заслужили служители на дирекцията в Кюстендил.

"Честит празник! Благодаря ви за всеотдайната работа, която денонощно полагате. Изказвам благодарност за това, че работим в един абсолютен синхрон. Желая здраве и късмет на вас и на вашите семейства“, каза прокурор Крум Крумов.

Председателят на Общински съвет – Кюстендил Димитър Велинов също отправи благодарност за добрата работа на служителите на МВР. "С вашата работа вие заслужавате не една работа, а и едно огромно уважение“, каза още Димитър Велинов. Той прочете и поздравителен адрес, изпратен от кмета на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов.

В него се казва: "Вие сте избрали със сърцето и с душата си полицейската професия и сте я приели като призвание за цял живот. В името на обществения дълг и опазването на нашата сигурност често се налага да загърбвате личния си живот и семействата си. Високият борчески дух, саможертвеността, лоялността и смелостта са качества, които ви помагат да бъдете професионалисти в работата си. Убеден съм, че ще продължите всеотдайно да изпълнявате нелеката си професия и да удовлетворявате очакванията на обществото“.