Община Велико Търново получи грамота, в категория "Социална отговорност“ от Конкурса за добри практики в дейността на администрацията за 2021-а година. От Кметството в старопрестолния град уточняват, че състезанието се организира от Института по публична администрация /ИПА/.

Призът на Общината е за добра практика на последователна и устойчива политика за включване в заетост на хората с увреждания. Той бе получен от директора на дирекция "Социални дейности и здравеопазване“ Росица Димитрова, която благодари за оценката и възможността да се популяризират успешните социално значими практики, реализирани в Търновския регион, от които и другите администрации могат да почерпят опит.

В Конкурса в три категории, с отличия и с поздравления, грамоти получиха и още две институции от Област Велико Търново. Това са Регионалната инспекция по околна среда и води в Категория "Технологични решения за открито управление и административно решение“ и Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“ в категория "Социална отговорност“.