Над един километър от вътрешната водопроводна мрежа в село Сатовча е била подменена от Водоснабдяване и канализация“ ЕООД - Благоевград. Освен това са били монтирани регулатори на налягането.

Строителните и монтажни дейности са част от инвестиционната програма на Дружеството за настоящата година.

В процеса на работа старите етернитови и поцинковани тръби и арматури по улиците "Тодор Шопов“ и "Еделвайс“ са били подменени с нови РЕ тръби, с висок стандарт за качество. Върху ремонтирания участък по ул. "Тодор Шопов“ бе положена нова асфалтова и тротоарна настилка.

Едновременно с това е направено зониране на населеното място, с оглед подобряване качеството на предлаганата от дружеството услуга.

За целта в новоизградени стоманено-бетонови шахти са монтирани регулатори за намаляване налягането на водния поток по вътрешната водопроводна мрежа. Така се гарантира изходящото налягане, щадящо уредите и системите на всяко домакинство от високи нива на налягане.

В момента се извършват подготвителни дейности за полагане на нови тротоари и асфалтова настилка по общинската улица "Еделвайс“ и Републикански път-197- Гоце Делчев-Сатовча-Доспат-Девин.