Взривовете в складовете за фойерверки в Елин Пелин продължават и към този час. Информацията за това споделят жителите на Елин Пелин и околните населени места в социалните мрежи. 

Във Фейбук групата "Елин Пелин Група" хората споделят, че макар и намалели като интензитет, гърмежите продължават да се чуват. Това е вече седми час от началото на тежкия инцидент. 

Припомняме, че сигналът за тежката обстановка в склада за фойерверки край Елин Пелин е бил получен около 18:30 вчера. Към мястото веднага бяха изпратени екипи на пожарната, "Пътна полиция" и Спешна помощ. 

На място в Елин Пелин пристигнаха министърът на вътрешните работи Калин Стоянов и главният секретар Димитър Кангалджиев. По-късно към тях се присъедини и служебният министър-председател Димитър Главчев

Компетентните органи незабавно предприеха спешни действия по обезпечаването сигурността на гражданите. От община Елин Пелин обявиха и частично бедствено положение за град Елин Пелин, село Гара Елин Пелин и село Нови хан. 

От системата за предварително известяване BG-ALERT незабавно изпратиха предупреждения до живущите в близост до взривовете незабавно да се евакуират. На тези призиви кметът на община Елин Пелин отговори с призив "Хората да си останат по домовете"

По първоначални данни обаче двама души са в тежко състояние и са били откарани в "Пирогов" с опасност за живота. Те са били настанени в реанимация, където докторите се борят за живота им. 

Пострадалите са мъж и жена. От лечебното заведение съобщиха, че жената е с 85% изгаряния, докато мъжът с 35%. Вътрешният министър обаче заяви, че към момента МВР не може да каже колко хора е имало вътре в складовете

Заради усложняването на обстановката обаче от Министерството на отбраната изпратиха тежка техника. Военни джипове влязоха на терен, за да изведат хората, които евентуално са останали в периметъра на склада. Джиповете са бронирани тип "пустинна котка", вътре са началникът на отбраната адм. Емил Ефтимов и директорът на служба Военна полиция бригаден генерал Ивайло Сотиров.

"Фокус" се свърза и със собственика на фирмата, в чиито складове се случи трагичния инцидент. Емил Йорданов заяви пред медията ни, че няма повече информация на какво се дължи инцидентът и че се опитва да се свърже с пострадалите си колеги

Малко по-късно вътрешният министър съобщи пред медиите, че фирмата "Енигма", чиято собственост са складовете няма констатирани нарушения. Той обаче обяви, че на място е пристигнал и самият собственик, който е издирвал своя син, който според думите на министъра най-вероятно е бил вътре в складовете. 

Преди около час кметът на община Елин Пелин съобщи пред NOVA, че взривовете постепенно намаляват. Той похвали държавните институции за бързата им реакция, която определи като "навременна" и "адекватна". 

Въпреки това обаче периметърът остава отцепен, със специален режим на движението. Взривове все още се чуват в околността, а хората остават притеснени за замърсяването на въздуха и повишаването на фините прахове частици. На място бе изпратена измервателна станция от Столична община, чиито първи данни за състоянието на въздуха се очаква да бъдат получени скоро.