За втора поредна година в Смолян ще се проведе изложение и парад на ретро автомобили и мотоциклети. Това съобщи за "Фокус“ Владимир Кехайов – председател на Авто-мото ретро клуба в Смолян и собственик на внушителна колекция от автомобили. Организатори са Ретро клуба и община Смолян, като събитието ще бъде на 14 септември от 10:00 часа на Новия център в града, а регистрацията на участниците ще започне в 9:00 ч.

Миналата година в първото по рода си изложение в родопския град се включиха 52 возила, а организаторите очакват тази година да участват повече. Засега има заявки от притежатели на ретро автомобили от Кърджали и Пловдив, като в парада ще участват и всички членове на Авто-мото ретро клуба в Смолян, посочи Кехайов.

Ще има комисия, която ще определи и наградите в отделните категории, за които са предвидени награди и купи. Ще бъдат определени по три награди за най-добрите соцвозила, най-добрите западни автомобили и мотоциклети. Ще има купа на публиката, за която ще се гласува в урна, както и купа на кмета на Смолян, допълни председателят на клуба.

Той отбеляза, че се увеличават членовете на клуба – любители на ретро автомобили. "Радостното е, че се включват все повече млади хора и това е добре, защото ще има приемственост и кой да наследи нашето хоби и любовта ни към ретро возилата“, каза още Кехайов.