Над 31% от жителите на Пловдив и областта са вече ваксинирани, съобщи за Радио "Фокус"- Пловдив д-р Сийка Димчева, директор на РЗИ. Пловдив е с малко по-добри показатели от тези за страната, добави Димчева.

"Цифрите, които се отчитат в последните седмици, са добри, но могат да бъдат много по-добри. Обхватът на ваксинация не е този, към който се стремим, но все пак той е 31% ваксинирани в областта, а трябва да бъде и повече“, каза д-р Димчева.

"Но пловдивчани са и малко по-различни и аз вярвам, че ще откликнат в следващите дни и повече хора. Разкритите кабинети за ваксинация в РЗИ работят 7 дни в седмицата, има разкрити пунктове за имунизация в "Метро"- в петък, събота и неделя, и още 28 имунизационни пункта в областта. Ваксинаиця може да се направи и при общо практикуващите лекари. Ние наистина имаме ресурса да покрием с по-голям обхват населението на Пловдив“, смята още д-р Димчева.

Проблемни зони има все още и те са свързани със спецификата на съответните места и население. Въпреки всичко, РЗИ прави максималното ваксината да стигне до по-голям брой хора.

Цветана ТОНЧЕВА