Над 30 красиви дървета – японски вишни ще украсят алеите зад Паметника на Капитан Петко Войвода и до хотел "Родопски дом“ в Чепеларе. Участниците в Юбилейния конгрес по балнеология и СПА туризъм, проведен на 11-12.09.2023г. в к.к. Пампорово,  засадиха своето дърво, пред което е поставена табела с името им, съобщиха от община Чепеларе.

По този начин те облагородиха и разкрасиха община Чепеларе – зеленото сърце на България, превръщайки я в още по-зелена и атрактивна целогодишна туристическа  дестинация. Надяваме се на пролет вече да се радваме на красивите цветове на прекрасните дървета.

Културната програмата, подготвена за представителите на туристическия бизнес в България – членове на Българския съюз по балнеология и СПА и официалните гости включи още посещение на връх Снежанка - Пампорово, посещение на Национална астрономическа обсерватория Рожен и посещение на село Проглед, където гостите бяха посрещнати от Кметския наместник Иван Анастасов с традиционни родопски специалитети. Гостите посетиха  "Куцинската къща“, къща "Гора“ и църквата "Св. Пантaлеймон“ в селото, а прочутото гостоприемство на родопчани остави траен емоционален белег у тях, приятни спомени и надяваме се желание да посещават община Чепеларе често и занапред.