200 108 души ще могат да гласуват на изборите за народни представители в Русенско на 27 октомври тази година. Това сочат данните за броя избиратели в предварителните списъци, публикувани от Централната избирателна комисия /ЦИК/, съобщиха от Областната администрация.

По-рано днес упълномощен член от състава на организационно-техническия екип по подготовка на изборния процес в Областната администрация получи предварителните списъци за гласуване от Главна дирекция "Гражданска регистрация и административно обслужване“ към Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Те ще бъдат предадени на осемте общински администрации до края на тази седмица. Всеки от гражданите може да провери в предварителните списъци дали фигурира и при необходимост да се направи корекция. Списъците трябва да се поставени на видно място около секциите, което е определено от кмета.

Справката на Областната администрация в уебсайта на ЦИК показва, че близо 72% от избирателите или общо 143 893 души ще гласуват в най-голямата община Русе. Предварителните данни сочат, че избирателите в Бяла са 11 098, във Ветово – 12 185, в Сливо поле – 9884, в Две могили – 7396, в Иваново – 6794, в Борово – 4714 и в Ценово – 4144.

Припомняме, че утре от 14.00 часа Драганов свиква среща с държавните институции по подготовката на изборите.