218 960 лева получава Горна Оряховица за възстановяване на щетите, които нанесе поройна буря над града през август. Решението за сумата бе взето от Областната междуведомствена комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет, предаде кореспондент на "Фокус“.

Това се случи на днешното заседание, което води лично областният управител Ивайло Здравков. В срещата се включиха експерти, директори и представители на Община Горна Оряховица и на ресорните институции.

Средствата ще бъдат отпуснати за покриване на извършените разходи за ликвидиране на последствията от обилния дъжд, придружен с ураганен вятър и градушка на 24 август тази година в град Горна Оряховица.

"Фокус“ припомня, че заради бедствието в железничарския град бе обявено частично извънредно положение. Наложи се ОП "Поддръжка на пътната инфраструктура и озеленяване“ със собствени екипи и техника да осигури проходимост и преминаване на пешеходци и МПС по градската улична мрежа, да отстрани наносите и да възстанови проводимостта на отводнителните канали и дерета. Заради щетите от пороя и градушката Общината възложи на "Пътни строежи – Велико Търново“ ЕАД да възстанови настилката на улиците "Янтра“, "Цветарска“, "В. Левски“ и "Дунав“.

Специална комисия е проверила изпълнението на обектите, като са отчетени разходи в размер на 218 960 лв.