23 смени на членове на секционни избирателни комисии на  територията на Великотърновска област са извършени само в деня за размисъл. Това показва справка на “Фокус" със сайта на Районната избирателна комисия във Велико Търново. Най-много смени са направени на територията на старопрестолната община - цели 12. Промени има и в общините Полски Тръмбеш, Лясковец, Свищов, Павликени и Горна Оряховица.

От РИК уточняват, че процесът е нормален, случва се при всички избори и изразяват надежда, че това няма да повлияе негативно на протичането на изборния ден.

Тази сутрин четирима членове на комисии не са се явили на работа. “Това по никакъв начин не е попречило на началото на изборния ден, тъй като навсякъде е имало необходимия кворум", увери Деси Йонкова, председател на РИК - Велико Търново.

По информация на “Фокус" в града от няколко дни циркулира подобна информация, че членове на СИК-ове са получили “премии", за да не се явят в 7:00 часа тази сутрин и да осуетят изборния ден.

Броят на избирателите за предстоящия вот в областта е 202 657 души.

На територията на 4-ти МИР-Велико Търново са разкрити 418 секционни избирателни комисии, от които в 307 ще може да се осъществи машинен вот.