Над 20 акта са съставени за неправилно управление на индивидуални електрически превозни средства в Кюстендил, съобщи кметът на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов, предаде репортер на "Фокус“. По време на заседанието на Общинския съвет в града, кметът отговори на питане от страна на общинския съветник Димитър Моралийски, зададено относно приетите промени в действащата Наредба.

"Имам молба към гражданите на Кюстендил, особено към родителите на деца с тротинетки. Моля, запознайте се с това, че гласувахме наредба, която забранява карането на тротинетки по пешеходни зони. Имаше един период, може би от около две седмици, през който това нещо се спазваше. В момента няма никакъв контрол и спазване. Трябва да помислим нещо и за колелата, това е особено голям проблем от площада до "Железния мост“ и детските площадки“, обяви общинският съветник Моралийскки.

Стана ясно, че само за последната седмица са съставени три акта. "Това е като с алкохола. Държавата може да ограничи шофирането на автомобили от шофьори, употребили алкохол, но винаги ще има някой който се е качил и минал. Същото е и с тротинетките. Контрол от наша страна има“, каза кметът на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов.