Над 150 изложители представиха свои продукти и услуги в XXI-то Международно изложение "Културен туризъм“ във Велико Търново, предаде кореспондент на “Фокус". В най-голямата специализирана туристическа борса се включиха и над 30 общини от страната. Държавите, които бяха гости на форума, са Германия, Испания, Турция, Азербайджан, Румъния, Китай, Гърция, Сърбия и Северна Македония.

Акцент в изложението са и представянията на българските общини. В експозиционните площи на Бизнес център Велико Търново бяха промотирани множество забележителности, археологически комплекси, музейни експозиции от различни краища на страната.

Едно от най-атрактивните събития по време на изложението бе готварския мастър клас на най-известния готвач на Гърция - шеф Стилианос Дигас. Кулинарната презентация "Капка вкус от Средиземноморието" предизвика сериозен интерес във втория ден туристическата борса. По време на атрактивното кулинарно събитие гостите, поканени в ресторанта на новата експозиционна сграда, успяха да вкусят пълнена хамсия – рибата на бедните с голяма полза, гръцка салата със сирене фета в нея, миди саганаки, пълнени маслини и още вкусотии. Вкусните ястия бяха полети с узо, напитката, без която никой в Гърция не сяда на масата. Напитката бе използвана и в приготвянето на ястията.