Успешно приключи данъчната кампания за физическите лица. Над 12 800 смолянчани декларираха доходите си пред НАП, сочат данните на офиса на приходната агенция в Смолян.

Близо 70 % от декларациите за доходите на физическите лица от Смолян и областта са подадени по интернет с персонален идентификационен код (ПИК) на НАП или електронен подпис. Повече от 70% от гражданите са се възползвали от предварително попълнените декларации за доходите, които са достъпни в Портала за е-услуги на агенцията. 3 680 декларации са подадени на място в офиса на НАП в Смолян.

В случай на допуснати неточности в декларираните данни, до 30 септември 2022 г. данъкоплатците имат възможност да направят промени, като подадат коригираща декларация.

"Отчитаме много успешна данъчна кампания. Тази година сме приели с 33% повече декларации спрямо миналата година. Благодаря на колегите в НАП Смолян за усилията и отлично свършената работа. Оценяваме добросъвестното отношение на гражданите, които спазиха законовите изисквания в срок“, каза директорът на НАП Смолян Таньо Караманолов.