Продължава предоставянето на почасова подкрепа в дома - почистване, приготвяне на храна, хранене, обличане, общуване и др. по проект "Грижа в дома в община Мадан“, който се  осъществява с финансовата подкрепа на Програма "Развитие на човешките ресурси" 2021-2027, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски социален фонд +.

Към момента в проекта са включени над 110 потребители, които получават здравна и социална помощ.

Потребителите получават съдействие и в заплащане на битовите им сметки, данъци, такси или в заявяване и получаване на неотложни административни услуги.

Продължителността на предоставяне на услугите е до 25.01.2025 г.

На потребителите, заявили потребност, чрез горещата телефонна линия им  се предоставят услуги, свързани със закупуване и доставяне на храна, хранителни продукти, лекарства и вещи от първа необходимост със средства на потребителите или с други средства, различни от тези по проекта.

Лицата, които попадат в обхвата на целевите групи по проекта и имат необходимост от предоставяните по процедурата услуги, могат да заявят своето желание да бъдат включени в проект "Грижа в дома в община Мадан“ по настоящ адрес, като е необходимо да попълнят Заявление-декларация (по образец), както и да представят документ за самоличност (за справка) и копие на медицински документи.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Програма "Развитие на човешките ресурси" 2021-2027, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски социален фонд +.