Основната работна заплата на работник за месец юли миналата година в Завода за боклук е 930 лева, а заместник-директорът е получил 12 000 лева - за месец, в който заводът не функционирал, влизал боклук и се заравял в земята. Това обяви назначеният директор Николай Савов на съвместен брифинг с кмета на София Васил Терзиев, предаде репортер на "Фокус".



Савов посочи, че от 47 основни машини, 39 от тях са за основен ремонт. "В срадата за RDF горивото от 136 машини, 86 са за основен ремонт. През последните три години са подписани над 470 договора, като са похарчени 113 млн. лв. от парите и би трябвало са за резервни части", каза Савов.

Той заяви, че оборудването е доставяно на много високи цени, като обществената поръчка е спечелена от една единствена фирма. "Голяма част от оборудването не е отразявано в системата, която би трябвало да контролира кога е влязло в системата и кога не е влязло. Най-интересно е един лентов транспортьор, който на 31 май е приет като основно средство, 47 дни след това е нарязан на скраб, без да имаме потвърждение, че той изобщо е тръгнал да работи", обясни Терзиев.