Над 100 души летяха вчера с балон над Видин и от високо се насладиха на величествената река Дунав. Организираната Балонена фиеста е част от проявите, посветени на Международния ден на река Дунав, съобщават от Община Видин.

Много бяха желаещите в петъчната вечер да полетят с балон  безплатно над града. Атракцията - привързано издигане с топловъздушен балон край емблематичната крепост "Баба Вида“, както и свободни полети  с балон над Видин намериха много почитатели, които в продължение на един час изпитаха удоволствието да се насладят от птичи поглед на красиви природни гледка и древния Видин.

В същото време в река Дунав, всеки който обича водата и реката можеше да се повози и гребе с атрактивни драконови лодки.

Свободни полети с балон  и гребане с драконови лодки бяха организирани и в първия юлски ден сутринта по случай Джулай морнинг. Участниците в двете атракции имаха уникалната възможност да посрещнат изгрева, летейки с топловъздушен балон над Дунав или да се повозят в 12-местните драконови лодки.

Организатори на събитията са Община Видин и Event Masters, със съдействието на Adventures in Belogradchik.