Националното турне "С песен и стих в сърцето“, част от Концерти с кауза, ще се проведе във Варна. Шоуто ще бъде на 5 септември /четвъртък/ от 20:00 ч. в Летния театър. Публиката ще се наслади на незабравимите хитове на популярни български изпълнители, прегърнали каузите и убедени в мисията да бъдат техни посланици: Маргарита Хранова, Нели Рангелова, Петя Буюклиева, Милена Славова, Росица Ганева, Дует "ШИК", Дует "WEIL", Коцето Калки, Искрен Пецов, ДУЕТ С КАУЗА / Галя Георгиева и Наско Лазаров, Вокално трио "DEJA VU" /Мирослав Станчев, Дражо Бошнаков и Бранимир Недков, Група "Спринт", Група "Хоризонт", Красимир Недялков, Група "ЖестиМ".

Събитието се провежда със съдействието на Община Варна, а специални гости са децата и младежите от Вокално студио “Енджъл войсес"- Варна с ръководител Атанаска Липчева и "СТУДИО ДА" - Доно Цветков.

Концертите се провеждат под съпровода на оркестър "София“. Водещ на концерта е Веселин Пренеров.

Името на турнето е избрано специално, тъй като подкрепя две каузи с изключителна важност за България: Информационната кампания в подкрепа на хора с репродуктивни проблеми под надслов "Да сверим биологичния си часовник навреме“ и Националната кампания "За повече българска музика в национален ефир“, която се превърна в кауза на огромна част от българските музиканти и изпълнители, в мисията за над 50 % присъствие на българска музика в националните ни медии.

По време на турнето ще бъдат раздавани листовки с полезна информация за възможностите и изследванията, които показват репродуктивния статус на жените, а част от средствата ще бъдат предоставени за инвитро процедура на семейство, на което мисията да станат родители е кауза.

Организаторите обещават и изненади. Билети: eventim.bg, bilet.bg, epaygo.bg, grabo.bg, на касите на EasyPay, в билетните центрове/каси на на ФКЦ, Летен театър, Дворец на културата и спорта и Драматичен театър "Стоян Бъчваров".

Организатори: Сдружение "Независими автори, музиканти и продуценти“ /СНАМП/ и Студио Спринт Проджект. Със съдействието на КТ "Подкрепа“, с подкрепата на Комисията по труда, социалната и демографска политика и Комисията по култура и медии към Народното събрание. Партньори: Фондация "Искам бебе", Агенция за публични комуникации "Профайл“, Сдружение "Жени с кауза“, ХАЙЛАЙФ, Информационна агенция "Фокус".