Националното турне "Концерти с кауза“ под наслов "С песен и стих в сърцата“ премина и през Плевен под патронажа на кмета д-р Валентин Христов.

Името на турнето е избрано специално, тъй като е организирано в подкрепа на две важни кампании – на хората с репродуктивни проблеми и каузата за повече българска музика в национален ефир.

Начало на концерта даде заместник кметът на Община Плевен - Елина Димитрова. Тя поздрави присъстващите от името на д-р Христов и изказа своята и на общината съпричастност към двете каузи. Заедно с водещите Галя Георгиева и Атанас Лазаров изказа благодарност и към председателя на Народно читалище "Съгласие 1869“ - Ивайло Атанасов за партньорството.

Плевенчани аплодираха в залата на Народно читалище "Съгласие 1869“ изпълненията на Нели Рангелова, Милена Славова, Росица Ганева, Искрен Пецов, Дует с кауза /Галя Георгиева и Наско Лазаров/, група "Спринт“, група "Хоризонт“, Красимир Недялков. Публиката пя заедно с тях и организира светлинно шоу.

Специални гости в програмата бяха децата и младежите от Музикален център Dori Dios - Плевен с ръководител Дори Люцканова, в знак на съпричастност към инициативата и осъществяване на мост между поколенията.

Галя Георгиева от "Дует с кауза" и Клуб “Жени с кауза" сподели своята лична история и трудния път на ин витро процедурите, по които и тя е минала, за да бъде майка, както и важността от превенция за младите хора, а координатора на Фондация “Искам бебе" за гр. Плевен – Венислава Гарсия, която е и майка на четири деца, благодари на организаторите и обичаните певци за прекрасната инициатива, заедно и чрез българската музика да популяризират кампанията "Да сверим биологичния си часовник навреме“, насочена към превенция на младите хора в България. Тя изрази увереност, че неуморната работа, която полагат заедно с общината ще продължава в името на младите семейства в Плевен, които срещат трудности по пътя да станат родители.

От сцената на "Концерти с кауза“ кураж и увереност даде и Любомир Иванов - баща, четири деца, с който се гордее. Той сподели, че децата вече пеят песните на обичаните български поп и рок изпълнители, а детския смях е това, което изпълва техния дом ежедневно, затова трябва всички да бъдем по-ангажирани с информационната кампания за превенция на репродуктивното здраве.

 

Събитието в Плевен се организира с подкрепата на председателя на общинския съвет доц. д-р Иван Малкодански, а общинския съветник Веселка Лилова лично поздрави всички участници.

Г-жа Лилова сподели радостта си, че толкова много хора са прегърнали идеята за подкрепа на семействата с репродуктивни проблеми, а концерта се е превърнал в празник на доброто и съпричастността! Щастлива е, че каузите се припознават от повече общини в България, за да имаме повече детски смях, щастливи родители и да се създават български песни с хубави и зареждащи послания.

От името на председателя и членовете на общинския съвет тя изказа благодарност на любимите и обичаните изпълнители и артисти, които се раздадоха максимално на сцената и превърнаха вечерта в истинско вълшебство.

 

"Специална подкрепа и цветя изпълнителите получиха и от народния представител от Плевен - Пламен Тачев.

Концерти с Кауза“ се организират от Сдружение "Независими автори, музиканти и продуценти“ (СНАМП), на която председател е Пейо Пеев, Агенция "Сребърен ключ“ и Студио Спринт Проджект, с подкрепата на Министерството на културата, Комисия по култура и медии и Комисията по социална и демографска политика към Народното събрание, в партньорство с Фондация "Искам бебе“, "Жени с Кауза“, КТ “Подкрепа“, Информационна агенция "Профайл“, ХайЛайф, Информационна агенция "Фокус", Българска телеграфна агенция /БТА/. Концертът в Плевен подкрепи и Лайанс клуб Плевен.

След събитието бяха разпространени специални листовки с полезна информация за възможностите и изследванията, които показват репродуктивния статус на жените, а част от средствата ще бъдат предоставени за инвитро процедура на семейство, на което мисията да станат родители е кауза.

Турнето вече премина през Разград, Сливен, Слънчев бряг, Бургас, Русе, Шумен, Добрич, Варна и Габрово. Предстоят вълнуващи срещи с публиката на Пловдив, Велико Търново, Гоце Делчев.

Мотото на всички участници в турнето е: "Всеки решен проблем прави живота ни по-сигурен и по-добър“!