Лекоатлети от Велико Търново, спечелили злато и сребро от националните първенства, получиха награди и от кмета на старата столица Даниел Панов.

"Велико Търново се гордее с вас - шампионите и медалистите от първенствата на България по лека атлетика. Още по-знаково е, вие прославихте старата столица не къде да е, а на стадион "Ивайло“, където преди по-малко от месец се проведоха националните надпревари по лека атлетика“, поздрави млади спортисти градоначалникът.

В знак на признателност Панов връчи почетни значки с герба на Велико Търново и знамето на града на Деян Гемижев, Михаил Русинов, Мария Илиева, Давид Добрев и Ема Костадинова, както и на треньора Николай Гемижев, поясняват от Общината.

Деян Гемижев от клуб "Ивайло- 93“ за шести пореден път стана шампион на България в хвърлянето на диск. Съотборникът му Михаил Русинов спечели титлата на копие при момчетата под 16 години, поставяйки нов национален рекорд - 57.07 м. Сребърна медалистка стана Мария Илиева, която се класира втора при момичетата под 16 години, също на копие.

Давид Добрев от "Атлатика 2012“ е шампион на страната в най- трудната и комплексна дисциплина- десетобой, при юношите под 18 години. Ема Костадинова стана вицешампионка на седмобой при девойките в същата възраст. Двамата възпитаници на треньорката Людмила Георгиева са ученици в Спортното училище "Георги Живков“.

Даниел Панов пожела на великотърновските лекоатлети още много успехи на национално и на международно ниво и да продължават да носят слава на старата столица.