Окръжен съд – Кюстендил, заедно с районните съдилища в Кюстендил и Дупница обявиха старта на традиционния Областен ученически конкурс "В страната на Справедливостта“ за тази година, съобщиха от пресцентъра на Окръжен съд - Кюстендил. Изцяло новите категории в конкурса имат за цел да провокират учениците, да имат воля, да станат "Борци за справедливост“. Те ще трябва да създадат креативен пост и да събират харесвания в социалните мрежи Instagram, Facebook, да снимат видеа или да се включат в състезателно редене на тематичен пъзел.

Конкурсът е част от образователната програма "Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури", през учебната 2023 / 2024 г. и се провежда със съдействието на Регионалното управление по образованието в Кюстендил.   

Новите направления са: "Създай креативен пост в социалните мрежи (Instagram, Facebook), на тема: "В страната на Справедливостта“ - за ученици от 1 до 12 клас;  "Борци за Справедливост“ -за ученици от 5 до 12 клас; "Пъзел“ – за ученици от 4 клас.

Конкурсните материали трябва да бъдат получени най-късно до 15 ноември тази година. В първите 3 издания на конкурса участваха по над 115 ученици от училищата в област Кюстендил, като всяко дете получи награда. Сред целите на конкурса са: да поддържа вярата в правдата и справедливостта в съвременните български ученици; да повишава тяхната информираност за структурата, функциите и значението на съдебната власт в Република България; да формира правна грамотност и култура.

Вижте подробностите за участие тук.