Начално училище "Свети Климент Охридски" отбелязва патронния си празник. Това съобщи за Радио "Фокус“ – Кюстендил директорът на учебното заведение Евелина Димитрова. През този ден, ученици ще участват в есенния кръг от Международния турнир "Математика без граници“, педагогическите специалисти ще се включат в Националната онлайн конференция "Даскалоливница“. Ще има и изложба от рисунки на учениците, посветена на патронния празник. Всяка дейност ще се провежда при спазване на всички насоки и мерки за работа в епидемични условия.

"Първата дума, която ми идва наум, когато някой ме попита за нашето училище, е слънчево. Усмивките на децата говорят в нашето училище. Тук създаваме атмосфера, в която всеки се чувства част от училищната общност“, каза Евелина Димитрова.

Настоящата учебна година Начално училище "Св. Климент Охридски" - Кюстендил, е започнало с 283 ученици. От тях 66 за първи път са прекрачили училищния праг. Броят на децата се запазва през последните години. За развитието на децата се грижи екип от 21 педагогически специалисти.

Венцеслав ИЛЧЕВ