Фестивалът на цветните хвърчила ще се проведе на 24 и 25 август 2024 г. от 10:00 до 18:00 часа на плаж Аспарухово.

Събитието, което ще отбележи дванадесетата си година, привлича многобройни гости от цялата страна и чужбина. Фестивалът включва демонстрации на международни кайт клубове, състезания с управляеми модели хвърчила, детски работилници и парад на спортни хвърчила.

Организаторите акцентират върху послания за чистотата на околната среда и опазването на природата. Събитието съчетава развлечение и образование, предлагайки уникален опит и възможност за участие в едно от най-популярните спортни и културни събития в града, съобщиха от localstore.bg.

А входът е свободен!

Фестивалите на хвърчилата са популярно забавление за малки и големи от стотици години в цял свят. Те са една отлична възможност за насърчаване на творчеството и въображението, за огласяване на обществено значими каузи, за заздравяване на семейните връзки и за весело прекарване на свободното време.

Със своя международен характер това новаторско и атрактивно културно събитие допринася много за по-нататъшното изграждане на специфичния облик на града.

Оттук и мисията на фестивала – да допринесе за изграждането идентичността на града и чувството на принадлежност на местната общност, както и да насърчи творчеството, въображението и социалното включване на различни групи и да възпита у участниците любов към летенето, птиците и свободата, както и правилно отношение към опазването на околната среда. 

Събитието се организира от организиран от Клуб "Асто" и подкрепен от Община Варна.