Народно читалище "Христо Ботев - 1892“ в село Чокманово, обявява дарителска сметка за набиране на средства за извършване на цялостен ремонт на покрива на читалището. Това съобщиха от Областна администрация – Смолян.

Средствата ще бъдат използвани за закупуване на греди, кофражни дъски за хастар, полагане на мембрана, наковаване на летви, закупуване на керемиди, подмяна на улуци. Площта на покрива е 640 кв. м.

Банковата сметка, по която могат да се правят дарения е:

Банка ДСК

IBAN: BG64STSA93000029743212

BIC: STSABGSF

Основание на превода: Ремонт на покрив на НЧ "Христо Ботев - 1892“ в село Чокманово

Читалищното настоятелство предварително изказва своите благодарности към всички, които ще се включат в това благородно дело.

За допълнителна информация можете да се свържете с Ралица Данчева, председател на НЧ "Христо Ботев - 1892“ в село Чокманово, тел.: 0893587913.

Преди няколко дни в село Чокманово се проведе традиционният събор "Илинден“, посветен на 120-та годишнина от Илинденско-Преображенското въстание. Програмата на събора започна в Народно читалище "Христо Ботев - 1892“ с вълнуващо представяне на книгата "Разкази от корена“ на Кристина Палазова, потомка на Каишевия род, а също така бе открит благотворителен кулинарен базар, по време на който бяха събрани 1004 лв. за ремонт на покрива на читалището в селото. В рамките на празника бе открита паметна плоча на Христо Караманджуков, просветен и обществен деец, публицист и историк-изследовател, един от видните революционери, участвали в подготовката и организирането на Илинденско - Преображенското въстание.

Сред официалните гости на проявата бяха Георги Кисьов, главен секретар на Областна администрация и инж. Мариана Цекова, заместник-кмет на Община Смолян.