На връх рождения си ден великотърновка получи почетното отличие “Национална диплома" на МОН. Наградената Ана Орманджиева е ученичка в XII “в" клас на випуск’ 2024 в ПЕГ "Проф. д-р Асен Златаров“ във Велико Търново, предаде кореспондент на “Фокус".

Призът си тя получи на официална церемония в София днес. Ана завърши с пълно отличие профил "Чужди езици“ – немски език и английски език. Всички оценки в дипломата й за средно образование са отлични, в това число и на двата зрелостни изпита. В биографията си има призови места в авторитетни конкурси и състезания. Носител на почетно отличие от Международния конкурс по превод, организиран от Европейската комисия, лауреат на Националната олимпиада по немски език през учебната 2023/2024 година. За своето блестящо представяне и оценка 6.00 Ана Орманджиева бе удостоена със званието "лауреат“. Девойката защити международно признатата немска диплома за С1, владее английски език на същото високо ниво. Носител е на почетното отличие "АУРА“ на ПЕГ "Проф. д-р Асен Златаров“ и на почетната грамота на името на патрона на гимназията, която завърши през тази година. Ани избра да се посвети на правото и ще продължи своето образование в СУ "Св. Климент Охридски“.

"Приемам това отличие с благодарност и признателност към моите близки и учителите ми, които неотлъчно ме подкрепяха по пътя към успеха“, каза след връчването на почетното отличие Ана Орманджиева.