Допълнителни аварийни екипи на EVN Пловдив работят по отстраняване на всички прекъсвания на електричеството, причинени от зимната обстановка, това споделиха от пресцентъра на дружеството пред репортер на "Фокус".

Читатели ни сигнализираха за прекъснато електрозахранване в район "Тракия" в близост до парк "Лаута" още в сутрешните часове на деня. По думите им ситуацията там остава непроменена до момента.

От пресцентъра споделиха, че са запознати с всички проблемни места в Пловдив и областта и допълниха, че в района на Родопската яка има села, които са останали без електричество. 

Потвърдиха също, че има прекъснато захранване в село Крумово, както й квартал "Беломорски" в Пловдив.

От дружеството се обърнаха към гражданите с апел за търпение и споделиха, че се очакват бъдещи прекъсвания на единични проблеми места, а не цялостно изключване на електричеството.

Междувременно читатели ни сигнализираха за прекъснато електричество и в село Бойково. Те споделиха, че там има над 50-60 см снежна покривка, която не е почистена. Снегоринът обслужваш района е отказал да продължи своя курс след село Храбрино.

Според сайта на EVN Пловдив освен всички гореспоменати непредвидени прекъсвания, проблем със захранването има също в квартал "Съдийски" от бл. 233 до 237, 239, 244, 248., квартал "Прослав" - ул." Парк Отдих и Култура", района около Коматевския възел, както и селата Първенец , Храбрино, Извор , Дедево, Оризари и квартал "Полатово" в град Стамболийски.