Строителите от "Трейс груп холд" подготвят направата на ригели от двете страни на Бетонния мост. Върху тях ще ще се сложат новите греди на моста, съобщи за Plovdiv24.bg техническият ръководител на фирмата инж. Николай Иванов.

"Ригелите са монолитни конструкции и ще се изливат на място. Процесът ще отнеме около един месец и се очаква до края на септември да са готови", допълни за медията ни проектантът на новото мостово съоръжение инж. Димо Кисов.

Надлъжните греди вече са изработени в завода за бетонови елементи в Стряма и по предварителен план слагането им ще започне през октомври. Изпълнението на дейностите върви по график, уверяват и двамата инженери.

Припомняме, че Бетонният мост бе затворен за реконструкция на 15 юни, а две седмици по-късно средната част на съоръжението бе премахната. Новият мост ще е с около метър и половина по-висок.

Заради строителството се наложи пълното спиране на влаковото движение за 40 дни. То трябваше да бъде възстановено на 5 август, но междувременно при демонтирането на жп линиите изскочи археология. Находките по никакъв начин не пречат на строителството на моста и той може да бъде направен в уговорения срок до 10 декември, гарантира кметът Костадин Димитров.