На извънредно заседание Общински съвет – Неделино взе решение Общината да кандидатства пред Министерството на младежта и спорта с проект за ремонт на мултифункционална спортна площадка в местността "Хаирника“, квартал "Горно Неделино“. Проектно предложение е по Националната програма за споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти 2024 година. Стойността на проекта е 256 600,57 лева, а самоучастието е 25 660,57 лева с ДДС, съобщиха от общината.

В дейностите по проекта се предвижда доставка и монтаж на скамейки с козирка, подмяна на осветителни тела, поставяне на нова мрежа за метална ограда, изкуствена трева, зона за тенис на маса, зона за фитнес на открито, зона за шах.

Реализирането на този проект ще доведе до модернизиране на спортната инфраструктура на територията на общината и ще повиши достъпността на подрастващите до спортни занимания.

Гласуван е и безлихвен заем в размер на 6 369,72 лева, необходими по проект "Изграждане и оборудване на нови социални и интегрирани здравно-социални услуги за резидентна грижа и специализирани социални услуги за лица с увреждания“. Срокът за погасяване да до края на 2026 година. Заемът е необходима за проектиране на съответните помещения.

В селата Върлино и Средец ще бъде изграден Център за деца с психически разстройства, а в Неделино – Дневен център а за лица с увреждания и техните семейства. Социалните домове  ще бъдат изцяло на делегирана държавна дейност.