Предизвикателствата пред местното самоуправление и подобряването на обществения транспорт обсъжда на международна конференция със свои колеги от различни държави зам.-кметът на Община Стара Загора Радостин Танев. Официалното наименование на форума е "Smart Cities Assembly“, а той се проведе вчера и днес, предаде репортер на "Фокус".

Зам.-градоначалникът с ресор "Транспорт, екология, инвестиции и зелен преход“ е обсъдил с предприемачи и представители на бизнеса възможностите за привличане на инвестиции в Стара Загора.

"С колеги от различни държави обменяме идеи и работещи решения, за да начертаем реалистични перспективи за надграждане на градовете и общините ни“, отбеляза Радостин Танев.

Сред разискваните теми са били също подобрението на обществения транспорт, както и предизвикателствата, пред които е изправено местното самоуправление,

"Когато говорим за умни решения - как да интегрираме високите технологии в системите за трафик и осветление, възможностите  за подобряване на сметопочистването, както и оползотворяването на отпадъците - това бяха само няколко теми, които бяха коментирани по време на форума“, обобщи Радостин Танев.

Панелът, в който е участвал представителят на ръководството на Община Стара Загора, е бил на тема "Икономическият аспект на управлението и рециклирането на отпадъци“. "Убеден съм, че има варианти за подобряване на процеса, които, приложени на практика, да бъдат рентабилни и в полза на хората. В Община Стара Загора работим активно в тази посока. Дигитализацията не е самоцел и трябва да бъде прилагана разумно и където е възможно“, подчерта в заключение Радостин Танев.