На девет сигнала за произшествия са реагирали дежурните противопожарни екипи от РДПБЗН- Шумен през последните 24 часа, съобщиха от ОДМВР . В обедните часове вчера е приет сигнал за пожар в сухи треви в село Радко Димитриево. На място бил пратен екип от шуменската пожарна. Огнеборците заварили да горят около 400 кв. м. сухи треви. Пламъците са погасени с помощта на 300 л. вода.

Малко преди 18 часа на бул.“ Велики Преслав“ в Шумен е погасен пожар в метален контейнер за смет. Ликвидирани са пожари в сухи треви и храсти в село Коньовец, до стадиона в село Кочово, в землището над Каолиново, в землището на село Конево и град Върбица. Всички пожари за без материални загуби.

Оказана е техническа помощ за отключване на жилище на ул.“ Хаджи Димитър“ в Нови пазар. Екип на РСПБЗН- Нови пазар е оказал съдействие за обезопасяване на катастрофирал автомобил в село Зайчино ореше, преди разклона за село Белоградец. Спасителите извадили водача и помогнали да се качи в линейка за да бъде прегледан в МБАЛ- Шумен.