Църквата в чепеларското село Павелско "Свето Възнесение Господни“, ще отбележи храмов празник и 190 години от създаването си на Спасовден. На 13 юни ще има поднасяне на венец на Марко Иванов в двора на църквата, архиерейска света литургия и курбан за здраве, съобщиха от кметството.

На 14 юни сутринта отново ще се поднесат цветя на лобното място на Марко и Иванов и Златил Кайбитски в местността "Гроба“. Организиран е превоз и импровизиран пикник. От 10:00 часа започва спортен полуден в центъра на село Павелско. От 13:00 часа ще има турнир по табла в кметството.

На 15 юни от 15:00 часа ще се проведе творческа среща с писателя Васил Венински, по повод 70-годишнината му и най-новата му книга "Божие дърво“. От 17:00 часа ще има народно веселие с оркестър "Топлика“, с ръководител Атанас Бойчев.

От 17:30 часа в същия ден ще има приветствия от кмета на Павелско – Атанас Станков, кмета на община Чепеларе – Боран Хаджиев и други гости. От 18:00 часа ще има програма на самодейци от местното читалище, джаз балет, джаз и поп пеене на гости от Асеновград и театрален състав от читалището в Широка лъка.

От 20:00 часа народното веселие с оркестър "Топлика“ продължава. В 22:00 часа ще има празнична заря.