На 11 сигнала за произшествия са реагирали дежурните противопожарни екипи през последните 24 часа, съобщиха от ОДМВР - Шумен. Екип от Шумен е оказал съдействие за обезопасяване на пътното платно след възникнало пътнотранспортно произшествие край Смядово.

В обедните часове е оказано съдействие за транспортиране на болен на хемодиализа от село Денница към Шумен. Спасителният екип съдействал на автомобила да премине при зимни условия.

Екип от Шумен е съдействал за пренасяне на болна жена от дома й до екип на спешна помощ.

Малко след 17 часа е погасен пожар в комин на ул.“ Зоя Космодемянская“ в шуменския квартал Дивдядово.

Екипи на РСПБЗН- Шумен и Нови пазар са оказали съдействие на закъсали леки автомобили поради снегонавявания на пътното платно до село Мировци и между селата Преселка и Тръница.

Погасен е пожар в комин на жилищен блок на ул.“ Хаджи Димитър“ в Нови пазар.

Ликвидиран е пожар в лек автомобил в село Браничево. Сигнал за произшествието е приет в 11:06 часа. На ул.“ Младост“ в селото е пристигнал екип на РСПБЗН- Каолиново. Пламъците, тръгнали след техническа неизправност в двигателя са погасени с помощта на 1 тон вода и 10 л. пяна. Автомобилът е унищожен.

Екип на участъка на пожарната във Върбица е оказал техническа помощ за премахване на паднало дърво на пътното платно в града.