Район "Тракия“ отправя покана към всички пловдивчани да се включат в "Мисия Лаута“. Инициативата се провежда за пети пъ  и е под егидата на Георги Гатев.

В голямото почистване на парка от паднали дървета и клони ще се включат и двете общински предприятия "Градини и паркове“ и "Чистота“, като се очакват и стотици пловдивчани.

То ще се състои на 10 ноември – неделя,  от 10:00 часа. Сборният пункт ще е от западния вход на парка - паркингът до "Парк хотел – Пловдив“, където ще се раздават ръкавици и други помощни средства.  

Кметът на района съобщи, че предстои почистване на няколко зони в лесопарка, където има голямо количество компрометирани дървета. В следващите дни ще бъдат отрязани изсъхнали дървета и опасни клони от "Градини и паркове“. Служителите на общинското предприятие ще нарежат и падналите и изгнили дървета, за да могат да бъдат изнесени от зоните, където не може да влезе техника. По време на акцията доброволците ще се включат в изнасянето на дървесината.

В последната "Мисия Лаута“, която се проведе през пролетта се включиха над 600 доброволци и бяха прочистени над 100 декара от парка.

"Надяваме се на 10 ноември в акцията да се включат още повече доброволци и да успеем да прочистим голяма част от парка. Планираме нова фитосанитарна оценка, както и геодезическо заснемане на целия парк през 2025 г., за да поставим основите за едно бъдещо проектиране и обособяването му като най-добрия парк на Пловдив, което да се превърне в притегателен център и желана дестинация не само за пловдивчани", заяви Гатев.