Националното училище по музикално и танцово изкуство "Добрин Петков" в Пловдив разширяма базата си с нови класни стаи. Това съобщи в предаването "Цветовете на Пловдив" по Радио "Фокус" директорът на училището Нели Попова - Коева.

"Сградата ни се пука по шевовете. Дай Боже, да се случи ремонта на четвъртия етаж през 2025 г., вече сме на финала с обществената поръчка, надявам се, за да имаме още класни стаи, както и зали и балетна още една, и за оркестъра", каза Нели Попова.

Тя обясни, че проектът е на етап обществена поръчка, която е обявена. Вече е ясно, че са се явили шест фирми, но една е обжалвала. КЗК е върнала обжалването и сега е в Административен съд, който ще трябва да се произнесе до един месец.

Подготвя се четвъртия, мансарден етаж. Там се предвижда да има още осем класни стаи и пет зали. В дъното ще има една мъничка стаичка, която ще бъде  оборудвана като Музей на училището.

Финансирането е под формата на средства за капиталови разходи от Министерството на културата.

"Ние сме предупредени, че в момента, в който сключим договор с класираната на първо място фирма, трябва да отидем със счетоводителката в министерството, да си заявим капиталовите разходи и да си представим договора, сключен с фирмата-изпълнител", обясни директорът на училището.

След ремонта училището ще може да разчита и на допълнителен прием, по-голяма държавна поръчка за повече бройки, за да няма недоволни родители, оябсни още Нели Попова-Коева. По думите и, сега има много желаещи и много талантливи деца остават извън училището именно поради липсата на по-голяма база.