В есенната вечер, на 7 октомври, НЧ "Напредък-2001“ поднесе на новозагорци концерт по случай Петковден - празника на града. Сред публиката, в театралния салон на НЧ "Д. П. Сивков – 1870“, бяха Галя Захариева - кмет на Община Нова Загора, Нина Генчева и Иванка Михова – заместник-кметове, общински съветници и кметове на населени места. През годините самодейците на НЧ "Напредък-2001“ развиват своите певчески и авторски таланти, печелят престижни награди в местни, национални и международни фестивали. Към читалището функционират различни школи по изкувства.

Концертът бе открит от възпитаниците на школа "Китара“ с ръководител Петър Петров, в която се обучават 17 деца на възраст от 7 до 18 години. Невероятните гласове на ФГ "Неранза“ огласиха залата с прекрасните си изпълнения. Съставът е с дълга история, с оригинален, собствен почерк, с пеещи и талантливи дами, обединени от младата им ръководителка – Дима Йорданова. Програмата продължи с изпълненията и на ФГ "Мъжки глас“ с ръководител Младен Петков. Фолклорната група завладява със своите атрактивни и артистични изпълнения, което не остава незабелязано и получава много награди през годините. Малка част от Театралния състав при НЧ "Напредък-2001“, гр. Нова Загора разсмя публиката с кратък скеч, олицетворяващ битовизма в съседските отношения. Театралният състав към читалището съществува от 23 години, през които са печелили десетки награди от Национални фестивали, дело на неуморния труд на актьорите и техния ръководител Димитър Димитров.

Децата от школа "Народно пеене“ поздравиха публиката с изпълнения на български народни песен. Малките славеи, с ръководител Радостина Иванова, още с появата си през 2023/2024 учебна година, печелят първи места и специални награди от много фестивали в цялата страна.

Най-младата формация на самодейците от читалището ФГ "Катаница“ с ръководители Младен Петков и Дима Йорданова отправиха своите музикални поздрави към всички присъстващи в празничната вечер. Към НЧ "Напредък-2001“ функционират още и "Академия за отличници“, ТФФ "Искрици“ и "Лятна занималня“, които са посещавани от малки и големи.

Краят на празничната вечер, посветена на НЧ "Напредък – 2001“, бе поставен от ФГ "Катаница" и възпитаниците от клас "Народно пеене" в изпълнение на песента "Къде и да одиш“, които получиха бурните аплодисменти на цялата публика и безброй усмивки, в знак на уважение към това, което правят със сърце и любов за родното читалище.