Мюзикълът "Калас и Онасис“ представят на открита сцена "Двореца" тази неделя - 23 юли, от 21:00 ч., предаде репортер на "Фокус". Операта – мюзикъл от Христос Папагеоргиу е посветен на 100 години от рождението на оперната дива и е с участието на солисти, хор, оркестър и балет на Държавна опера - Варна.

Режисьор е Петко Бонев, диригент-постановчик - Страцимир Павлов, сценографията и костюмите са на Ася Стоименова, хореограф е Анна Пампулова, 3D mapping - Лора Руневска – elektrick. Me, художествено осветление - Даниел Йовков. 

Операта-мюзикъл разказва с брилянтни певчески и танцови изпълнения историята на оперната дива Мария Калас и милиардера Аристотел Онасис. В ролите им изключително емоционално и с огромен талант влизат звездите Ева Перчемлиева и Мариос Андреу. Яхтата на любовта им се носи в море от музикални стилове - опера, мюзикъл, пеене, танго, гръцки етно мелодии.

За екипа на Държавна опера - Варна световната премиера на мюзикъла "Калас и Онасис“ е интересно творческо предизвикателство, първо заради хибридния жанр, заложен в операта-мюзикъл от Христос Папагеоргиу. Авторът, който живее и твори в Ню Йорк, развива сюжета и музиката на две нива - оперната сцена и извън нея, и този сложен паралел изисква различна интерпретация. 

"Певицата, която изпълнява ролята на Мария Калас, трябва да владее едновременно и двата стила на пеене – в операта и в мюзикъла. Когато действието се развива на оперната сцена, тя влиза изцяло в ролята на оперната икона Мария Калас, а в говорните диалози и когато сюжетът следва житейските обрати, във връзката между Мария Калас и нейния любим, финансовия магнат Аристотел Онасис, тя звучи в бродуейски стил.

Билети могат да бъдат закупени на каса "Воденицата".

Жулиета НИКОЛОВА