Читалище "Братство“ – Кюстендил стартира традиционната си лятна инициатива – "Музикални четвъртъци“, съобщи за "Фокус“ председателят на читалището Иван Андонов. Началото ще бъде дадено от 18.00 часа на откритата сцена пред читалището. Тогава започва концерт "Танцова фиеста" на Никола Стамболийски – хармоника, и Квартет "Хармониум" с ръководител Росица Иванова.

Никола Стамболийски е агроном по професия, работил дълги години в областта на земеделието в Кюстендилска и Пернишка области. Работил е и в Алжир, Мароко и Ангола. През целия си живот не се разделя със своята хармоника, с която изнася стотици концерти в страната и чужбина.

Квартет "Хармониум" е част от хор "Братство". Има множество участия и отличия от градски, регионални, национални и международни музикални събития. В репертоара си включват шлагерна и съвременна музика, произведения от изтъкнати български и чуждестранни композитори.

Инициативата е част от лятната културно-развлекателна програма на читалище "Братство" - "Музикален четвъртък", която обогатява културния живот и създава условия за културни развлечения на гражданите и гостите на Кюстендил в почивните летни месеци.