В първата половина на септември в град Варна се осъществи  музикално-сценичният проект "Музикална академия – Звезди на изкуството“. Организатор на проекта е Фондация "Звезди на изкуството“. Той се осъществи с финансовата подкрепа на Фонд "Култура“ към Община Варна.

В Музикалната академия се включиха 20 талантливи певци от 8 до 18 години. Те преминаха през обучение по вокално майсторство, стилово и детайлно изработване на музикални произведения в областта на мюзикъл, джаз, поп репертоар, хореографска подготовка, актьорско майсторство, техника на говора, работа с логопед.

Певците работиха с Мила Маврова (музикален педагог и ръководител на проекта), Станислава Томова – Съни (хореография), Георги Георгиев (актьорско майсторство) и Петя Христанова (логопед).Заниманията се проведоха в залите на Творчески дом на БАН.

Едноседмичното обучение завърши с концерт на всички участници в Музикалната академия на сцена "Раковина“ под инструментален съпровод, което обогати многостранното им  развитие като комплексни артисти.

Ръководителят на проекта Мила Маврова сподели: Целта на обучението на младите певци, освен че ще обогатят своите умения в различни посоки на музикални-сценичните си изяви, е и да пеят под съпровод на инструментален състав. Особено съм горда, че диригентът и пианист Страцимир Павлов, който има зад гърба си 23 мюзикълни заглавия на сцената на Държавна опера – Варна, се съгласи да съпровожда, заедно с групата, с която работи (Валери Ценков – перкусии, Георги Георгиев – китара, Нейко Бодуров – тромпет) младите певци на заключителния концерт на Музикалната академия на сцена "Раковина“. Многобройната публика, много овации и особено щастливи изпълнители, които представиха този уникален концерт, дадоха заявка за продължаване на този проект и в бъдеще.