Маестро Йордан Камджалов и ансамбъл "Музикална лаборатория за човека“ идват във Велико Търново. В старата столица те ще представят най-новия си спектакъл "ДЪРЗОСТ“, предаде кореспондент на "Фокус“.

Чрез своя звуково-пространствен концерт-спектакъл-вдъхновение-медитация проникновение-успение-единение, Маестро Камджалов има куража да покаже, че е възможно достигането на немислимото.

След премиерата във Виена предстои и национално турне на концерта, което ще премине и през Велико Търново на 18 ноември. Другите градове, които са включени в програмата са Сливен /17 ноември/ и Троян /19 ноември/.

Домакин на събитието в старата столица ще са Изложбени зали "Рафаел Михайлов“, а билети можете да купите онлайн и на място в деня на събитието.

Проявата е част от Културния календар на Община Велико Търново.

"ДЪРЗОСТ“ представя по иновативен начин стилове от античността до ХХІ век, преплита импровизации и фолклорни мотиви в зоната на абсолютен музикален и комуникационен риск – абсолютно творчество.

Взаимодействието и динамиката на ансамбъла сами по себе си са творчество без аналог, което всеки път изненадва и извисява възприятията до нови и неизследвани пространства. Магията на сцената се случва между креативни личности с вокални и артистични таланти, но и с много различни професии – педагог, астрофизик, музикант, актьор, културолог, художник, юрист.

"Те са велики, уникални и безпрецедентни. Състав, който участва и в записите с Лиса Джерард. Най-креативното звуково тяло, с което някога съм работил, и което изобщо познавам на планетата", казва маестро Камджалов.

Той е артистичен директор на "Музикална лаборатория за Човека", автор на звуково-пространствената режисура и участник в този "музикален и комуникационен риск – абсолютно творчество".