В парка пред читалище "Братство“ - Кюстендил ще се проведе концерт на Вокална формация "Неразделни" с ръководител Веселка Петрова, съобщи за "Фокус“ Иван Андонов, председател на читалището. Инициативата е част от лятната културно-развлекателна програма на културната институция - "Музикален четвъртък". Началото е от 18.30 часа.

Вокална формация “Неразделни" е създадена през 1975 година. Инициатори за създаване на формацията са група учителки по руски език начело с Виктория Димитрова и кюстендилският общественик Камен Очипалски. За ръководител на групата е поканен музикалният педагог Ангелина Милева.

От 1986 година художествен ръководител на формацията е Весела Петрова. Под нейното ръководство се обновява репертоара и състава на певческия колектив.

През годините вокалната формация изнася концерти в Украйна, Русия, Сърбия, Северна Македония, Гърция, Унгария, Косово, Черна гора, Италия и др. През месец септември тази година на групата предстои голямо турне в Хърватия.

В момента вокалната формация поддържа репертоар от български хорови, и популярни песни, обработка на български и руски народни песни, както и авторски песни. Във формацията участват над 25 певици.