Музика от Оскарите, която ще звучи на крепостта Царевец във Велико Търново – това е най-новата изненада, част от летния оперен фестивал "Сцена на вековете 2024“, предаде кореспондент на "Фокус“. Жителите и гостите на старата столица ще могат да се насладят на най-известните хитове на гениалния композитор Енио Мориконе в изпълнение на Симфониета Враца и италиански звездни солисти.

В основата на проекта е италианския пианист Андея Албертини, музикант, с когото самият Енио Мориконе е работил в последните си години. Първо в Италия, Албертини създава успешния си спектакъл "Почит към Енио Мориконе“, след което гастролира на редица международни сцени.

В България проектът се осъществява от проспериращия симфоничен оркестър на Враца. Под диригентската палка на Христо Павлов, ще звучат великолепни филмови хитове, любими за милиони фенове по света.

"Колегата Христо Павлов, който е директори и диригент в Симфониета Враца, взима отново готова продукция от Италия. Пианистът Андреа Албертини, който в последните години от живота на Мориконе работи с него като асистент, оркестратор, пианист и диригент и след смъртта на Мориконе прави това издание с най-емблематичните музики от филми на Мориконе, филмова музика. Има и мултимедия този концерт с италианско сопрано. Спектакълът е много сетивен и публиката ще има на какво да се наслади“, обясни маестро Владимир Бошнаков, артистичен директор на фестивала.

Представлението ще е този уикенд - на 13 юли от 21:00 часа. Като комплимент за публиката след края на концерта ще бъде излъчен аудио-визуалния спектакъл "Царевград Търнов – звук и светлина“.

Билети за всички заглавия се предлагат в мрежата на Ивентим и в Туристическия информационен център на ул. "Христо Ботев“ №5 във Велико Търново.

Още за Летен оперен фестивал "Сцена на вековете“ на www.stageoftheages.bg